Min uppsats examinerades i går. Vi var tre stycken uppsatsskrivare som satt runt ett bord och pratade på ett mycket trevligt sätt med våra examinatorer (den lärare som sätter betyg).

Om du säger ordet: Examination, och dessutom lägger till att det är på magisternivå på universitetet, så låter det väl som en väldigt formell och korrekt tillställning.

Jag tog på mig kavajen för att gör ett seriöst intryck.

Men det var glatt pratande som fyllde rummet, alla var väldigt avslappnat vänliga mot varandra. Visst fick vi konstruktiv kritik, men allt var liksom inlindat i bomull och silkespapper.

Det är skönt att vara snäll. Jag hoppas bara att vi uppsatsskrivare inte blev lurade…

Tänk om lärarna samlas i personalrummet efteråt och vrålskrattar åt våra klena uppsatser. De kanske citerar ur det vi skrivit med larviga röster och gör parodi på vårat kroppsspråk. Den ena läraren (damer över 50 år) efter den andra tävlar om vem som kan vara mest cynisk och ironisk, när de kommenterar i uppsatserna med tjock röd penna och sätter riktigt låga betyg. ( Ha ha ha Jag kanske har kommit på en bra sketch idé här.)

Hur som helst, examination på det här sättet är en väldigt bra möjlighet till att skriva en ännu bättre uppsats och höja betyget. Kanske något för “vanliga” skolan att ta efter: Skriv ett prov och innan du lämnar in provet, får du ta läroboken och rätta till eventuella fel. Hurra, jag har just kommit på hur den Svenska skolan ska klättra på alla internationella mätningar när det gäller elevernas kunskaper!

 

2 Responses to De verkade trevliga, lärarna, men tänk om de gjorde parodi på oss och läste ur uppsatserna med löjliga röster när de stängt dörren till lärarrummet!

  1. Lars B Andersson says:

    Nossebro skola i Essunga kommun var en av landets sämsta skolor de hamnade sist i alla mätningar som SKL gjorde av kunskapsnivån mm. Då började man göra ett rejält omtag och man började använda pedagogisk forskning mm i undervisningen och lärarna fick kombinera sina tjänster med forskartjänster man är ofta två lärare i klassrummet för att kunna hjälpa alla elever. men ja högskolans examinations arbete med uppsats och opponent är intressant, kunde ju testas i “Vanliga” skolan oxå.. Sen tror jag absolut att lärarna satt och gjorde sig till över era uppsatser 😉

  2. Rob Fukitol says:

    skolan var ett helvete, fick gå om ett år. var nog skoltrött redan i åkurs 1….fick byta skola efter halva ettan. störde dom andra i klassen så mycket. studerade inte vid något gymnasium, men det har gått bra ändå….tror oxå dom satt å skratta å slog sig på knäna över era uppsatser. lärare är förklädda jävlar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com