I bland träffar jag människor som det “klickar” direkt med, inte på något kärlekssätt utan det bygger mer på en ömsesidig förståelse.

I går kväll mötte jag Gunnel, hon är en intressant människa som har både kunskap och erfarenhet som gör att jag känner mig stimulerad.

Det som jag lärt mig av min grupphandledarutbildning är att vara nyfiken på andra människor och ställa frågor som leder till samtal. Jag vet att jag har haft svårt med det där… Jag har haft lätt att snöa in på det jag själv gjort och lärt mig, vilket gör att jag ofta känt mig som en babblande babbelfia när mötet med personen är över. Visserligen så verkar folk vara intresserad av det jag berättar, jag har gjort saker som sticker ut ur mängden men jag blir trött på att pladdra om mig själv.

Jag behöver träna på att inte “förstå för fort” när någon beskriver en situation och ge min egen tolkning till det som berättas. Det är faktiskt mer intressant att ta reda på hur personen själv upplevt det som hänt och fundera tillsammans över vad som är händelse och vad som är tolkning.

Jag höll mig nyfiken på Gunnel och hon ville också veta saker om mig, det blev ett ömsesidigt samtal och jag kände att jag kunde förmedla min kunskap och ta till mig det hon berättade.

Gunnel är socionom, har arbetat inom socialtjänsten men utbildat sig vidare. Hon var en av de vuxna som arbetade med tonåringar och deras anhöriga efter diskoteksbranden i Göteborg 1998, hon har en son med autism och är mycket insatt i intressanta arbetsätt som fungerat bra för hennes barn, hon har bott i Tunisien, hon är….

Jag skulle kunna prata hur länge som helst med Gunnel och känna att jag lärde mig nya saker.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com