Yes, jag är i Spanien och för att komma hit åkte vi bil genom en massa länder i Europa utan att det knappt märktes.

Förut inspekterade en passkontrollant passet länge, blängde lite på människan som stod framför och klämde till med en stor stämpel bland passets sidor. Jag hann inte resa till så fasligt många länder under stämplarnas tidsålder, men jag minns att jag förundrades över att de hamnade här och där bland sidorna utan någon logik alls.

När ett pass hade många stämplar, då hade den personen rest mycket. Hur gör de nu? Syns det på dataskärmen att jag var i London i mars? Kan de se om någon åker fram och tillbaka som en jo jo mellan länderna, vilket jag skulle tycka var urtypen för en knarklangare?

Det skulle vara intressant att veta, men jag tänker inte fråga nästa passkontrollant för de ser fortfarande rätt barska ut.

På väg ner hit har vi åkt genom Tyskland, Luxemburg, Frankrike och så Spanien. Ingen kollade pass. Det syntes knappt att vi passerade en gräns. I dag har vi äntligen fått valuta för pengarna som vi lagt ut för passen, vi har nämligen varit i England i nån timme.

England kanske du tänker? Jajamensan, i dag har vi sett både bobbys och röda dubbeldäckarbussar. Vi har varit i Gibraltar, det är engelskt. Men det var inte särskilt imponerande, en massa hus som var instoppade på en liten yta. Det fanns palmer och är säkert vackert i solsken, i dag var det molnigt.

Men Jocke och ungarna fick ett till land som de kan säga att de varit i, hur de nu ska bevisa det utan stämpeln i passet…

 

 

2 Responses to Efter 250 mil genom passlöst Europa fick vi äntligen visa passen i England

  1. pilo says:

    ni har inte varit i England även om Gibraltar är engelskt…så alla som tidigare bodde/levde i Hong Kong bodde i england?
    kan inte riktigt tro det

  2. Carina says:

    Ett nytt land E viktigt 🙂 Jag å Linnea ska åka till Ryssland i sommar. Ett till land Å vi kommer få vissa pass:-) Behöver visum me…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com