Inom systemteorin menar man att varje människa är ett eget system. I det systemet finns våra individuella erfarenheter, egenskaper och kunskap vilket gör att jag tolkar det som händer efter min förförståelse.

Är personen extra insatt i något “ämne” så tolkas situationer ofta utifrån det. Det som är “min grej” är barn och ungdomar som lever i svåra livsituationer och har en benägenhet att se såna barn lite här och där.

Jag har en magnet inuti mig som gör att vissa barn verkar dra sig mot mig, vi ser varandra.

I dag har en liten engelsk flicka som heter Mia sökt kontakt med mig när vi badat i poolen. Hon säger att hon är åtta år och är lite “lillgammal” i sitt sätt att prata. Hennes föräldrar har också legat vid poolen, de har druckit öl hela dagen och både de och Mias syskon är som en bunt skräniga kråkor. Mia kommer till mig…

Det är skillnad på såna här barn och barn som är pladdriga och frågar saker i evigheter. Det syns i ögonen och märks på sättet att Mia inte har det så lätt.

Jag gör mitt bästa för att se henne, vinka tillbaka och prata med den lilla tjejen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com