När jag var ungefär 18 år upptäckte jag vad som är meningen med livet för mig.

Visst kan det verka orättvist att vissa människor grubblar sig blå i åratal över såna tankar, och för mig kom insikten plötsligt en eftermiddag när jag gick på en gata i Bollnäs: Meningen med livet är att utvecklas som människa.

Jag var tonåring och hade upptäckt att människor inte lever för alltid. Min morfar, med sin stora mage och stickiga kinder hade fått cancer och plötsligt kom döden så nära.

Jag insåg att livet är kort och det gällde att ta vara på den tid som finns, jag gick där längs gatan och bestämde  några “livsregler” för mig själv:

“Det är mitt ansvar att mitt liv blir roligt”. “Jag måste chansa för att vinna”. “Jag har allting att vinna och ingenting att förlora”. “Allting som jag vill kan jag göra” och så till sist, om det uppstår någon situation som gör mig lite skraj då kan jag fråga mig själv: “Är det här något jag dör av?” Om jag då svarar nej, då är det bara att göra den där grejen.

Jag har gjort många saker i mitt liv, upplevelser känns viktigare än prylar och jag har pluggat en massa, så nog har jag utvecklats som människa.

Men så kom vardagen i mellan och tråkigheten och alla måsten lade sig som en dimma över roligheterna.

Jag bestämde mig vid nyår att 2011 ska vara möjligheternas år, det är 24 år sen mina “livsregler” blev uppfunna och det är dags att använda mig av dem igen. Livet är fortfarande kort, och tiden går liksom snabbare nu när jag är 42 än när jag var 18 år.

I dag har jag dykt i poolen med mina ungar. Jag hade jätteroligt och njöt av att glida fram genom vattnet och lära barnen dyka från kanten. Jag var som en liten säl och betedde mig säkert inte som en 40 + are, men jag ville göra det och mina barn fick se en riktigt glad mamma.

 

2 Responses to Som en liten säl gled jag genom vattnet, jag vill njuta av mitt liv och ha roligt medan jag kan.

 1. Rob Fukitol says:

  usch å fy….en 40 taggare

 2. Suzie says:

  Allting som jag vill kan jag göra a, a, a, a,
  Allting som jag vill kan jag göra, a, a, a, a,
  När flytet ligger i luften,
  Då är lyckan varje dag,
  Om man är positiv som fan då går allting bra.
  Jag vill leva livet,
  Och inte va bangig för att snacka med nån,
  Jag har vittring på livet…

  Jodu, ibland har Magnus Uggla rätt! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com