Tänk vad många människor som går omkring och mår dåligt ” i hjärtat”, fast de egentligen vet att de faktiskt har det rätt bra.

Jämför med de urfattiga barnen i Afrika med uppsvällda magar och miljarders flugor runt ögonen, då har nog de flesta svenskar ett väldigt bra liv. Det vet allihop, ändå finns den där den gnagande oron i magen som gör att nöjdheten inte får plats.

Det finns så många, jag vet för jag är en av dem och jag har fler kompisar som mår dåligt “i hjärtat” än såna som beskriver sig som lyckliga.

Det där hjärteonda finns inte hela tiden, men den dyker upp som ett svart otäckt spöke när den som bäst borde hålla sig borta. Jag ska nu berätta hur det kan fungera, för att göra det könlöst så skapar jag härmed en som heter “Pilo”:

En fin och snäll kille/tjej visar tydligt att “Pilo” är en intressant människa – vips- det hjärteonda kommer. Alla andra är värda att älskas precis som de är… utom “Pilo”. “Pilo” är dessutom jättebra på att visa kärlek, men kan inte ta emot det från nån annan, för det är “Pilo” inte värd.

“Pilo” blir erbjuden ett jättebra arbete – vips- det hjärteonda kommer. “Pilo” känner sig nämligen inte värd att få ett bra jobb, “Pilo” borde nog helst vara fattig och arbetslös, det är det enda som “Pilo” klarar av. Det är förmodligen något lurt med det där jättebra arbetet som “Pilo” erbjudits, det tar säkert slut om 15 dagar.

En kille/tjej säger att “Pilo” är fin i håret- vips- det hjärteonda kommer. “Pilo” funderar länge på om håret är fult i den vanliga frisyren.

En kille/tjej säger att det är dyrt att hyra lägnehet – vips- det hjärteonda kommer. Shit, tänker “Pilo”, den där killen/tjejen vill inte flytta i hop med “Pilo” i den nya lägenheten.

Det blir en valk på magen när “Pilo” sitter ner med de nya jeansen på. – vips- det hjärteonda kommer. “Pilo” känner sig skitfet även om valken bara sticker ut någon centimeter, ingen kan älska en sån fet och ful människa som “Pilo”…

Allt det där är I-lands problem om man jämför med svältande barn. Men det känns jobbigt för “Pilo” och fast det kan verka larvigt så är det blodigt allvar, hjärteont är svårt, ologiskt och det gör ont.

Om jag kunde uppfinna ett botemedel och ha det som vinst på lotteri, så tror jag att många människor skulle välja att må hjärtebra hela livet i stället för att vinna miljonen.

 

One Response to Vill du vinna må “hjärtebra” hela livet eller tar du miljonen?

  1. pilo says:

    “Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk”
    Arne Hegerfors på SVT under Sverige-Kamerun i fotbolls-VM 1994.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com