I slutet av juli nådde jag mitt “stora helvete”, jag bestämde mig att nu fick det vara nog och gav mig själv en mental spark i baken som satte fart på viljan att förändra min situation.

I nästan ett år hade jag levt i ett “litet helvete”. Det var inte fruktansvärt utan jag hankade mig fram ett litet steg i taget och trampade vatten så pass att min nästipp i alla fall var över vattenytan, vilket gjorde att jag kunde smita ett tag till från att ta tag i min vardag.

Det är ju så med oss människor att vissa av oss kan leva i vårt “lilla helvete” i åratal, en del är säkert där under hela sitt vuxna liv. Det “lilla helvetet” kan vara en dålig relation, ett arbete som jag inte trivs med, jag känner inte att jag utvecklas och känner mig instängd, eller till exempel som i mitt fall: väldigt låg inkomst.

När känslor inte tillåts gå utåt så brukar de omvandlas till något som kallas sekundära symtom det kan vara till exempel: depression, magkatarr, ångest…

För att slippa lyssna på kroppens signaler, undersöka vad det beror på och försöka göra något åt sin livssituation så smiter vi i stället.

Vissa smiter genom alkohol, äta medicin, kasta sig in i nya projekt eller studier. Jag själv är en tillfrisknad “pluggoist” eftersom jag använde mig av studier för att fly från min vardag, men det är länge sen nu.

Det kan fungera att smita väldigt länge, så länge livssituationen bara är ett “litet helvete”.

Men rätt vad det är så kommer vändpunkten, allting ställs på sin spets och du står inte ut längre utan tvingas omvärdera ditt liv. Det kan handla om att någon blir allvarligt sjuk, dödsfall, arbetslöshet, separation, en ny kärleksrelation…

Det “stora helvetet” infinner sig och antingen tar du tag i din livssituation eller så ger du upp och går ner dig.

För mig kom vändpunkten när jag verkligen insåg hur min brist på pengar påverkar mina barn, jag vill inte att minnet från deras uppväxt ska vara allt de gick miste om på grund av min pyttelilla inkomst. Insikten skakade om mig och jag bestämde mig för att jag behöver ta tag i min önskning och ge det en verklig möjlighet att utvecklas.

Min önskning är att försörja mig som föreläsare och nu har jag bokat in fem föreläsningar på bara några dagar, dessutom vet jag att det här bara är början. Jag riktigt bubblar av energi och kreativitet!

Vet du vad som är dina önskningar och dina behov?

 

 

 

 

 

2 Responses to Det går att leva i det “lilla helvetet” väldigt länge, men kom i håg att åren går och att du bara lever en gång…

  1. mammahjärtat says:

    Åh så bra skrivet lycka till o kämpa på mot ditt mål

  2. Pär Widmark says:

    Den hittillls klokaste, ömsintaste och intressantaste “blogg-kommentar” du skrivit. (Vad heter det egentligen, såna här små essäer på nätet?). Pär W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com