Undrar vad som skulle hända om vi svenskar blev lite bättre på att säga ifrån till de som bestämmer, och då menar jag verkligen protestera och inte bara snacka lite skit på lunchrasten.

Tänk om de lärare som arbetar i de skolor som har det riktigt jobbigt skulle säga “Nej, vi tänker inte arbeta under de här förhållandena längre!” Om de skulle sitta där och vägra lära ut tills politikerna kom dit och arbetade tillsammans med dem i en månad, så politikern själv fick se hur det kan vara i verkliga världen med för stora klasser, för lite planeringstid, för lite utrymme till elever som är i behov av särskilt stöd osv

Tänk om de inom hemtjänsten skulle säga “Nej, vi vägrar fortsätta besöka de gamla som om vi vore placerade på ett löpande band och swischande förbi, vi vill ha tid till socialt umgänge, omsorg och vanlig medmänsklighet!”

Tänk om förskole- och fritidspersonalen skulle vägra arbeta i de alldeles för stora barngrupperna eftersom det finns risk att de inte kan tillgodose barnens anknytningsbehov, sociala utveckling och trygghet.

Tänk om de som arbetar på försäkringskassan skulle vägra utförsäkra människor från sjukskrivningen bara för att de inte blivit friska fort nog efter sin svåra sjukdom. Hur kan det få vara så? Vem bestämmer när någon annan är tillräckligt frisk? När är en mamma tillräckligt frisk nog att jobba efter sitt barns död?

Varför vägrar vi svenskar inte mera?

Varför knallar vi på och lyder riktlinjer och direktiv som någon politiker bestämt?

Varför låter vi den som bestämt ha rätt, när vi märker att det är fel?

 

 

One Response to Vad händer om de som arbetar på försäkringskassan börjar vägra?

  1. Sari says:

    tyvärr så är det så typiskt svenskt att bara nicka le tacka o ta emot du har helt rätt vi borde opponera oss mer våga säga ifrån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com