Vägledning för föräldrar
– hitta ditt bästa sätt att vara förälder på via enskilda samtal.

Det kan vara svårt att förstå vad som händer och hitta en lösning när man står själv i vardagen.Jag kan ge dig vägledning som får dig att tänka i nya banor och du får större möjlighet att förstå både dig själv och barnet, jag kan hjälpa dig att hitta nya sätt att hantera det som händer så att du kan bryta ett negativt mönster. Samtalet är lösningsorienterad vilket innebär att fokus ligger på det som fungerar, hitta styrkor och resurser både hos dig som förälder och dina barn.

Du väljer själv om du vill att vi ska träffas hemma hos mig i Gävle, prata via mobilen eller via videosamtal.

Samtalet är 1 timme per gång. Prisuppgift och bokning sker via:

Jag är utbildad:

 • Grupphandledare på systemteoretiskt- och salutogen grund.
  Med ett systemiskt förhållningssätt så utgår jag från att människor inte är på ett visst sätt, de blir på ett visst sätt eftersom vi påverkas av de människor och den miljö som är runt oss. Vi gör sitt bästa utifrån de förutsättningar som vi har och det kan vara svårt att själv bryta det negativa mönstret där ”samma sak leder till samma sak”
  Läs mer om systemteori här

  Med ett salutogent synsätt kan jag hjälpa dig att upptäcka de styrkor och resurser som finns både hos dig och ditt barn, när vi lägger fokus på att se resurser och hur vi kan använda oss av dem – så kommer vi upptäcka fler resurser.
  Läs mer om det salutogena synsättet här

   

 • Den lösningsfokuserade “Jag Kan” metoden.
  Med ett lösningsfokuserat förhållningssätt så löser vi problem genom att fokusera på när det inte är problem. Vi försöker hitta undantagen, det innebär att vi letar efter tillfällen när det skulle ha kunnat uppstå problem – men det gjorde det inte. Jag ställer frågor som får dig att reflektera och vi gör en framgångsanalys tillsammans.

  Vi kan boka samtalstid en gång per vecka och använda Ben Furmans ”Jag kan” metod, då finns det en arbetsbok för dig som förälder och för ditt barn. Tillsammans så anpassar vi materialet så att det passar eran vardag. I ”Jag Kan” metoden vänder vi helt enkelt på problem som tex. ”Barnet kissar på sig” till att barnet ska träna upp färdigheten ”Kissa på toaletten” och den vuxne olika ”verktyg” för att uppmuntra barnet och hjälpa henne lära sig den färdighet som behövs för att övervinna eller mildra problemet.
  Läs mer om lösningsfokuserat arbetssätt och ”Jag kan” metoden här

   

 • Familjehandledare utbildad via Family Lab (Jesper Juul)
  Jag använde mig av den handbok som jag fått genom den här utbildningen och genom mitt reflexiva frågesätt så undersöker vi tillsammans hur Jesper Juuls fyra grundläggande värden: Likvärdighet, Integritet, Autenticitet och Ansvar påverkat att du blivit som du blivit och för att visa hur du kan bygga upp trygga relationer med ditt barn.

  Ämnen som vi kan prata om utifrån Jesper Juuls tankesätt (kombinerat med mina andra utbildningar och erfarenheter) är till exempel: ”Hur du kan säga nej med gott samvete”, ”Från par till familj”, ”Tonåringar”
  Läs mer om Jesper Juul och Family Lab här

 • Se hela min utbildning och erfarenhet här

Respons:

”Det känns lyxigt att få prata med en alldeles egen föräldracoach som hjälper mig att reflektera kring vår unika familjesituation. Det känns dessutom tryggt att vi har haft regelbundna samtal under en ganska lång tid. Det är inspirerande att få frågor och att det är jag själv som kommer fram till nya insikter. Det blir en bra kombination av frågor och när du berättar hur man kan förstå olika situationer utifrån den utbildning och erfarenhet som du har. Vi pratade via mobilen och det har passat mig bra eftersom jag kan vara
hemma.”
Annika, sambo och mamma till tre vuxna och tre yngre barn.

”Fasen vad mycket jag faktiskt kom på att jag kunde, dina frågor öppnade verkligen upp och jag känner mig som en helt ny mamma (och kvinna). Det är ju dessutom perfekt att jag till och med slipper gå ut genom dörren, vi
pratade i telefon och det blev liksom mindre läskigt än att ses öga mot öga.”

Anki, särbo och ensamstående mamma till två grabbar.